A szexualitást teszik Nagymaros középpontjába

Szombaton tartják a nagymarosi ifjúsági találkozót.

2015. 05. 13. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi találkozó témája a tisztaság, mottója – csatlakozva Ferenc pápa ifjúsági világnapi üzenetéhez – a Máté evangéliumából vett mondat: „Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent” – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményben.

A szentmise főcelebránsa Böcskei László nagyváradi megyés püspök lesz. Az egész napos program keretében a fiatalok egyebek mellett a tisztaságról, a szexualitásról, a párkapcsolatról és a házasságról hallhatnak előadásokat, fakultációkon és beszélgetéseken vehetnek részt.

A találkozó helyszínén több ifjúsági szervezet, lelkiségi mozgalom és program is bemutatkozik, mások mellett a Katolikus Ifjúsági Mozgalom, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, a szalézi rend, a jezsuiták és a szegedi Szent Imre Kollégium.

A rendezvény részeként ezúttal is megrendezik a Duna partján a Gyerekmarost, amelyre csaknem nyolcszáz gyermeket várnak.

A katolikus ifjúsági találkozó története négy évtizedre nyúlik vissza, akkor Sillye Jenő egyházzenész és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma kaposvári megyés püspök – és Kerényi Lajos pártfogásukba vettek – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.