A volt Ganz-csarnokból viszik majd az alapanyagot a Széll Kálmán térre

Csak addig működhet a tároló, amíg a közpark kivitelezése el nem kezdődik.

2015. 05. 03. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttműködéstől a felek azt várják, hogy érezhetően javul a környék közlekedése, az anyagmozgatás ugyanis az új depótól a közeli munkaterületre a nehéz-teherautók helyett villás rakodógépekkel és kisebb teherautókkal is megoldhatóvá válik – írták.

A közleményben kitértek arra, hogy a Széll Kálmán tér felújítása és a budai fonódó villamospálya építésének egyidejű munkálatai jelentős fennakadásokat okoznak Bel-Buda közlekedésében.

Ugyanakkor a felújítás következő – május második felében induló – ütemének forgalomszervezésekor már figyelembe vehetik azt is, hogy a téren jelentős terület szabadul fel az eddig itt tárolt munkagépek és a dolgozókat szállító járművek áthelyezésével.

Azt is közölték, hogy a Kis Rókus utca, a Fény utca, a Margit körút és a Mammut II. bevásárlóközpont által határolt részen az autóparkoló változatlan kapacitással üzemel, a tárolót az idén lebontott épületek eddig is munkaterületként elkerített részén alakítják ki.

Az intézkedés a Millenáris park bővítését sem késlelteti, mert csak addig működhet a tároló, amíg a közpark és a mélygarázs kivitelezése el nem kezdődik – közölték.

Az MSZ Kft.-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hozta létre a volt ipari minisztérium Margit körúti épületének helyén kialakítandó közpark megvalósítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.