Adónyomozók iratokat foglaltak le az ORÖ-székházban

Hatan érkeztek, hárman már távoztak, a NAV szóvivője szerint házkutatást nem tartottak.

2015. 05. 15. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatan érkeztek, hárman már távoztak, iratokkal a hónuk alatt. A kiszállásra feltehetően azért volt szükség, mert a RomNet oldal arról írt, hogy múlt héten iratmegsemmisítés zajlott az ORÖ-székházban – jelentette a Hír TV tudósítója nem sokkal 11 óra után. A hatósági intézkedés tényét az ORÖ több képviselője is megerősítette a RomNetnek telefonon, Sárközi Alexandra alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője a portálnak megerősítette, hogy a NAV pénzügyi nyomozói nyomozati intézkedést tartottak a székházban, de csak iratokat foglaltak le, házkutatást nem tartottak.
A Magyar Nemzet korábban azt írta: jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései ügyében.

Hadházy Ákos az elsők között tett feljelentést az ORÖ korábbi gazdálkodása miatt. Az ökopárt politikusa a cigányság elleni bűnnek nevezte, hogy a Híd a munka világába roma felzárkóztatási programra több milliárd forint uniós pénzt kapott a roma önkormányzat, ám ebből eddig egyetlen munkahelyet sem teremtettek.

Lakatos Attila borsodi cigány vajda a Magyar Nemzet Magazinjának adott interjújában arról beszélt, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy Farkas Flórián és Farkas Félix, a parlamenti roma szószóló mondjon le a mandátumáról.

Miközben az adónyomozók Budapesten iratokat foglaltak le, az Országos Roma Önkormányzat Kisvárdán tart közgyűlést. A Nol azt írta, hogy az ülés egyórás késéssel kezdődött el, állítólag azért, mert az ORÖ jelenlegi elnöke, Hegedüs István bizalmas megbeszélést folytatott elődjével, Farkas Flóriánnal, aki ma már a miniszterelnök romaügyi megbízottja. A Híd a munka világába program ugyanis Farkas Flórián elnöksége alatt indult.

A Roma Polgári Tömörülés elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a korrupciógyanús ügyek miatt az ORÖ vezetőségének le kellene mondania. „Az Országos Roma Önkormányzat képviselő-testülete, illetve vezetősége úgy tesz, mint a strucc, homokba dugja a fejét. Nem vesz róla tudomást, hogy milyen súlyos események történnek. A képviselő-testületet nem tájékoztatják – nyilatkozta Makai István, hozzátéve: „én felhívtam a figyelmét a képviselő-testületnek, illetve az elnökségnek, hogy erről érdemben a mai nap tárgyalnia kellene a testületnek, le kellene vonni a személyi konzekvenciákat, le kellene mondani mind az elnöknek, mind az elnökhelyetteseknek és a pénzügyi ellenőrző bizottságnak.”

A Nol.hu szerint ugyanakkor a gyűlés nem hozott változást a testület erőviszonyaiban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.