Alaposan utánamennek a liberálisok pénzügyeinek

Tovább nyomoz az ügyészség az SZDSZ kölcsönszerződése ügyében – írja a Magyar Hírlap.

2015. 05. 16. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az eredeti nyomozást egyszer már lezárták, de tavasszal a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az erről szóló határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte, a nyomozás folytatását rendelte el.

A Magyar Hírlap írásában emlékeztet arra, hogy az SZDSZ ellen Szilágyi György jobbikos képviselő tett feljelentést még tavaly év elején, azzal az indokkal, hogy az SZDSZ 2008-ban és 2009-ben szerződést kötött a Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB), huszonhat ingatlant vásárolt, az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint viszont a párt több törvénytelenséget is elkövetett.

A párt több mint félmilliárd forint tartozást hagyott maga után, miután nem fizette vissza a MFB 415 millió forintos kölcsönét, tartozása 2010 végén 770 millió forint volt. A párt megszűnését tavaly szeptemberben mondta ki jogerősen a bíróság – utal vissza korábbi írására a Magyar Hírlap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.