Az időközi választások vasárnapja jön

Egy polgármester- és egy képviselő-választást tartanak vasárnap, valamint három településen nemzetiségi voksolás is lesz.

2015. 05. 13. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heves megyei Egerszalókon azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a község októberben megválasztott független vezetője, Tőgyi Gábor februárban elhunyt. A helyi választási bizottság márciusban írta ki az időközi választást, a voksolásra hat polgármester-jelöltet vettek nyilvántartásba.

A Pest megyei Veresegyház 3. számú egyéni választókerületében szintén haláleset miatt kell időközi választást tartani, a településrész októberben megválasztott képviselője, Harcos György (Szove Egyesület) ugyanis januárban hosszú betegség után elhunyt.

Vasárnap három településen nemzetiségi képviselőket is választanak: haláleset miatt a Baranya megyei Kölkeden két német nemzetiségi képviselőt választanak, a Pest megyei Nagytarcsán lemondások miatt két szlovák, Dunavarsányban pedig a nemzetiségi önkormányzat önfeloszlatása miatt négy roma települési nemzetiségi képviselőt választanak.

Két településen jelöltek hiányában elmarad a nemzetségi választás: a Baranya megyei Pellérd, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Anarcs roma választói legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.