Baleset miatt hallgatták ki a Népszabadság főszerkesztőjét

Cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Népszabadság főszerkesztőjét – értesült a Napi Gazdaság. A BRFK annyit közölt, hogy eljárás indult a baleset miatt.

MNO
2015. 05. 13. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerdán azt írta, hogy Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője március 30-án a budapesti Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost. A lap információi szerint Murányi ezek után segítségnyújtás nélkül hagyta ott a sérültet.

A Velvet.hu megkereste a főszerkesztőt, aki elismerte, hogy baleset részese volt, de még március végén, és az ügy kapcsán nyomozás is indult elenne. Később közleményt adott ki, ebben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. És csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írja: nem gázolt és tudatos cserbenhagyás sem történt. A Népszabadság főszerkesztője közleményének végén úgy fogalmazott: „az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének”.

A BRFK a Velvet megkeresésére közölte, hogy március 30-án 19 óra 50 perc körül a Budapest VII., Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében egy személygépkocsi összeütközött egy kerékpárossal. A kerékpáros a baleset során megsérült. Az ügyben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított. A rendőrség ugyanakkor egyelőre még nem válaszolt arra a kérdésre, hogy szabálysértési vagy büntetőeljárás indult-e.

Murányi Marcell a Blikk főszerkesztése után vette át a Népszabadságot tavaly nyáron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.