Corvinus: okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az Emmi

Okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az ötödik kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az intézmény feldarabolásával kapcsolatban – közölte Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

2015. 05. 22. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár azt mondta, a hamisított levélen a készítők meghagyták az eredetileg a Független Diákparlamentnek május 14-én küldött levél iktatószámát, és ez alapján tudták azonosítani a minisztériumban, mi volt a levél eredetije.

„Egyértelmű, hogy bűncselekménnyel állunk szemben, valaki a minisztérium fejlécét, főosztályvezetőjének aláírását felhasználva valótlan tartalmú levelet állított elő, és sok ember számára hozzáférhetővé tette. Ez egyértelműen okirat-hamisítás” – mondta Rétvári Bence.

Szerda délután került fel az internetre egy a BCE rektori hivatalának címzett, Thaisz Miklós főosztályvezető nevével szignált levél, amelyben az egyetem átszervezésével kapcsolatos épületkiürítések előkészítésére szólítják fel a rektori hivatalt.

Tegnap közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta: a durva hamisítvány célja, hogy feszültséget szítson a felsőoktatás szereplői között, szembeállítsa a hallgatókat, szülőket, oktatókat, döntéshozókat, és a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését, előidézze a negatív megítélését.

A hamisított levélben a főosztályvezető utasításokat adott a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatalának az intézmény feldarabolásával kapcsolatban. Az Emmi közleményében hangsúlyozta: a köznevelésért felelős államtitkárság nem adhat és nem is ad semmilyen utasítást felsőoktatási intézményeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.