Elfogadta a miniszter a rektor lemondását

Somorjai-Kiss Tibor, aki 2013. július 1-je óta tölti be az MKE rektori tisztét, a sajtót is tájékoztatta döntéséről.

2015. 05. 19. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye felidézi, az MKE rektora hétfőn tájékoztatta Balog Zoltánt arról a szándékáról, hogy augusztus 31-i hatállyal lemond rektori megbízatásáról. Somorjai-Kiss Tibor, aki 2013. július 1-je óta tölti be az MKE rektori tisztét, a sajtót is tájékoztatta hétfőn döntéséről, de indoklást nem fűzött hozzá.

Az intézmény honlapján található életrajza szerint Somorjai-Kiss Tibor 1959-ben Pozsonyban született, 1984-ben a lipcsei Hochshule für Grafik und Buchkunston végzett Irmgard Horlbeck-Kappler grafikusművész tanítványaként. 1992-ben lett az MKE művésztanára, később tanszékvezetője; egyetemi tanári címet 2007-ben szerzett. 1998-ban elnyerte az Országos Grafikai Biennále nagydíját, Munkácsy Mihály-díjjal 2002-ben tüntették ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.