Elhallgatott ítélet

Tíz év börtönbüntetést kapott Király Tamás gyilkosa.

Sütő Dániel
2015. 05. 12. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést szorgalmazott, de az eljáró tanács végül börtönfokozatot határozott meg – közölte az L. József jogi képviseletét ellátó ügyvéd a Magyar Nemzettel. Willi Ildikó hozzátette: a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe korábbi ügyfele egészségi gondjait: súlyos látási problémákkal küszködött, és mentálisan sem volt teljesen ép.

Amint arról a lapunk is beszámolt, L. József 2013 áprilisában az utcán ismerkedett meg Király Tamással, majd felmentek a divattervező lakására, ahol összevesztek, és L. egy nadrágtartóval megfojtotta Királyt. A vádlott ezután a lakásban talált sporttáskába különféle számítástechnikai eszközöket és mobiltelefonokat pakolt be, majd elhagyta a helyszínt.

Király Tamás meggyilkolásának híre végigsöpört a divatvilágon, szakmabeli barátai és ismerősei megtörten emlékeztek meg róla sajtónyilatkozataikban. A divatguru emlékére még egy weboldalt is létrehoztak, hogy továbbvigyék szellemi örökségét, közben pedig azt találgatták: ki lehetett a gyilkos. Két nappal Király holttestének felfedezése után a rendőrség országos körözést adott ki L. József ellen, miután sikeresen azonosították mint lehetséges tettest.

Egy nappal később meg is találták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Farkaslyuk községben, ahol a testvérééknél próbálta meghúzni magát. Mint kiderült, L. József még gyerekkorában került a fővárosba, és rossz társaságba keveredett. Kábítószerfüggő lett, és prostituáltként tett szert jövedelemre, főleg a Lehel tér környéki aluljárókban tűnt fel. A gyilkosság előtt is többször elítélték már különböző bűncselekmények miatt. Úgy tudjuk, a börtönben édesanyja látogatja, akivel mindig is szoros kapcsolatban állt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.