Elhunyt Obersovszky Péter

Obersovszky Péter 1986-tól dolgozott a médiában, az elmúlt években a Magyar Televízió és a Kossuth Rádió műsorvezetője volt.

2015. 05. 31. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Obersovszky Péter 1986-tól dolgozott a médiában, az elmúlt években a Magyar Televízió és a Kossuth Rádió műsorvezetője volt. 55 éves korában érte a halál. Obersovszky Pétert a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap saját halottjának tekinti.

Obersovszky Péter közel harminc évet töltött el a médiában. Munkatársa volt a Kossuth Rádió Krónikájának és az Egyenleg című műsornak. Később a Hét című műsor szerkesztő-riportere és főszerkesztője lett. Obersovszky Péter a kereskedelmi média világát is megismerte, hiszen dolgozott a TV2-nél és az Inforádiónál is.

Sosem spórolt energiájával, 2004-ben indította el a Krónika délben című műsort a Klubrádión, és ezzel egyidejűleg a Magyar Televízió Élesben című vitaműsorát is vezette – olvasható az MTVA közleményében. Főszerkesztője és műsorvezetője volt az Echo TV Tabuk nélkül és Heti mérleg című műsorának is. A közmédiában vezette a Ma reggel és Az este című műsort, és felelős szerkesztője és műsorvezetője volt A lényegnek. A műsorok mellett négy kötetet is jegyzett. Első könyvét 2005-ben szerezte, amelyet még három követett. Az utolsó percekig hatalmas erővel dolgozott a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában mint felelős szerkesztő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.