Felfüggesztették a kiárusítást

„Marcsika” lányai rájöttek, nem túl jó üzenet a berendezések eladása.

Markotay Csaba
2015. 05. 14. 5:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét elején a Blikk számolt be arról: a becsődölt brókercég károsultjai felháborodtak azon, hogy fagylaltpultot, kemencét, hűtőket árulnak az étteremből a Kun-Mediátor Kft. vezetőjének lányai.

Az ügy megítélése azért nehéz, mert bár a károsultak szerint a lépéssel a vagyont mentik ki, az ominózus ételbár, illetve rendezvényközpont nem a Kun-Mediátor, hanem a Múzeumkert Zrt. része. Papíron tehát az elmúlt évben ott végrehajtott beruházáshoz semmi köze a Kun-Mediátornak, annak ellenére, hogy a Múzeumkert Zrt. is Dobrai Sándorné, továbbá lányai által családi érdekeltségbe tartozik. Azt nem tudni, a korábbi beruházásokat milyen pénzből valósították meg, így az sem zárható ki, hogy a károsultakéból finanszírozták. Sokan azt sem értik, hogy a cég kisebbségi tulajdonosát, Kemecsi Lászlót miért nem gyanúsították meg az ügyben.

Helyiek arról beszéltek lapunknak, hogy Dobrai Sándorné „Marcsika” irodáját korábban csak az utazási irodán át lehetett megközelíteni, így a vejének fel kellett tűnjön a nagy jövés-menés. Kemecsi László és „rokonai” mindenesetre korábban közleményben tudatták, a Kun-Mediátor pénzügyi befektetéseiben semmilyen módon nem vettek részt.

Korábban megírtuk, a karcagi cégnél az eddig becsültnél jelentősebb összegek tűnhettek el. Dobrossy István szerint jóval 10 milliárd forint feletti a kár. Sok befektető ugyanis az átlagos ötmilliónál jóval többet bukott. Az ügyben már több házkutatást is tartottak, de gyanúsítottként eddig senkit nem hallgattak ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.