Három településen választanak új polgármestert

Három településen tartanak ma időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.

2015. 05. 31. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Jeney Sándor (Fidesz–KDNP) februárban elhunyt. Kerekes Imre, a Nyírcsászári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője elmondta: a választásra jogosult 1489 szavazó két szavazókörben adhatja le voksát a helyi általános iskolában. A tisztségért három jelölt indul: Lakatos Sándor Attila (független), Nyeste András (Munkáspárt) és Oláhné Kocsis Margit (Fidesz–KDNP).

A Heves megyei Szúcs községben az eddigi vezető, Egyed Zsigmond (független) február 28-i hatállyal lemondott tisztségéről, ott emiatt lesz vasárnap időközi polgármester-választás. Benkár József, a település jegyzője az MTI-nek elmondta, négy jelölt közül lehet választani: Németh Zoltán a Munkáspárt színeiben méretteti meg magát, míg Kökény Béla, Gombár Józsefné és Tóth Tamás Lászlóné függetlenként indul. A településen 333 választásra jogosult ember él.

A Tolna megyei Udvariban pedig azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert tavaly októberben nem sikerült polgármestert választani, az egyetlen jelölt ugyanis a voksolás előtt nem sokkal visszalépett. A településen így időközi polgármester-választást tűztek ki, azonban a február 8-ára kitűzött voksolás is elmaradt, mert senki nem jelentkezett a tisztségre. A helyi választási bizottság ezek után újabb időközi választást írt ki, május 31-ére. Tokainé Mézes Mária, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a választáson Peszt Attila független ügyvivő polgármester és Szabó Katalin független jelölt indul, a 333 lakosú településen 284 választó voksolhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki – a megjelent szavazók számától függetlenül – a legtöbb voksot kapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.