Kormányszóvivő: A Der Spiegel tudatosan rosszindulatú

Kovács Zoltán szerint próbálják összemosni a magyar kormány, illetve a Fidesz és a Jobbik célkitűzéseit.

2015. 05. 12. 19:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményében Kovács Zoltán kiemelte: „az erős csúsztatásokkal és hazugságokkal állításokkal fűszerezett írás – mintegy a brit The Guardian nyomdokaiban – állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz már évek óta »átveszi« a Jobbik programját”.

Hozzátette: a cikk az Európai Unió és tagállamai előtt álló egyik legfontosabb kérdés vitája előtt azt állítja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívekben a bevándorlók és a menekültek ellen „uszítják” az embereket, „úgy, mint azt különben csak a szélsőjobboldal teszi”. A lap továbbá beszámol arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kéri az emberek beleegyezését, hogy „kormánya »bezárathassa« a menekülteket, »kényszermunkára« kötelezze őket, és hogy minden további nélkül »kitoloncolhassa« őket” – áll a közleményben.

A kormányszóvivő kijelentette: a lap nem tájékozódott megfelelően az érintett kérdésekben, a kormányt pedig \"elmulasztotta megkérdezni\". A Der Spiegelben megjelent „súlyos kijelentések és valótlanságok helyreigazítása érdekében” megteszik a szükséges lépéseket – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.