Meghalt a kerékpáros, lemondott a főszerkesztő

Murányi Marcell a sajtóból tudta meg, hogy meghalt a férfi.

2015. 05. 14. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság „első embere” még március 30-án, kevéssel éjfél előtt a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost.

Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg, a Népszabadság főszerkesztője a kihallgatáson a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét – tették hozzá.

A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írta: nem gázolt, és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy a kerékpáros több nappal a baleset után életét vesztette. A BRFK közleménye szerint „a rendőrség igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel”.

Az Index úgy értesült, hogy a férfi a gázolás után kómába esett. Halála április 28-án következett be. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudta, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki.

Lemondott a Népszabadság főszerkesztői posztjáról Murányi Marcell csütörtökön. Az újságíró közleményben tájékoztatta döntéséről az MTI-t. Murányi Marcell lépését azzal indokolta, hogy a sajtóból tudta meg, meghalt az a férfi, „aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam”. Murányi Marcell közölte azt is, döntéséről tájékoztatta a lap és a kiadó vezetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.