Nagy erőkkel keresik Nancy gyilkosát

Feltételezhetően egy kínai férfi gyilkolta meg a 19 éves lányt.

Sütő Dániel
2015. 05. 16. 5:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számítástechnikai és kommunikációs eszközöket kért be a rendőrség a május elején a budapesti Akácfa utcában meggyilkolt 19 éves nő ügyével kapcsolatban az áldozat közeli hozzátartozóitól – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a rendőrök elvittek több telefont, de magukhoz vettek fényképezőgépet és laptopot is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem kommentálta értesüléseinket. A lapunk által megkérdezett rendőrségi szakértő elmondta, emberölési ügyekben a nyomozók egyik legfontosabb feladata, hogy az áldozat korábbi életét minden részletre kiterjedően megismerjék. – A mai világban számtalan nyomot hagy az ember a számítástechnikai eszközökön, ezek alapján rengeteg dolgot meg lehet tudni a személyiségéről: például azt, hogy kit szeretett, mitől félt, vagy mi nyomasztotta. A bankkártyás fizetéssel, átutalással, telefonálással is rengeteg információ marad hátra, ezek akár értékes adatok is lehetnek a nyomozó hatóság kezében – fejtette ki Tarjányi Péter.

A biztonságpolitikai és rendőrségi szakértő hozzátette, annak ismeretében, hogy a meggyilkolt 19 éves lány prostitúcióval foglalkozott, elképzelhető, hogy például volt egy telefon, amin éjszaka az „üzleti ügyeit” intézte, napközben pedig egyik családtagja használta. Egy ilyen eszközből a rendőrség szakértők segítségével fontos információk birtokába juthat. Az eddig megismert részletek szerint a Nancy nevű nő anyja azért hagyta magára a végzetes estén gyermekét, mert az kuncsaftot fogadott. Hazatérve talált rá az asszony lánya vérbe fagyott holttestére a hűtőjük előtt. Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt korábban, a meggyilkolt Nancy – anyja elmondása szerint – egy kínai oldalon hirdette magát, s vendégei is főleg ebből a körből kerültek ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.