Nem állították le a Margit hídi alagút kivitelezését

Még bizonyos statikai számítások eredményére várnak a budai fonódó villamos építéséhez kapcsolódóan – közölte a BKK.

2015. 05. 16. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK a Vs.hu pénteki cikkére reagálva, amely szerint leállt a budai fonódó villamos építése a hévalagút állapota miatt, azt közölte szombaton, hogy: „a kivitelezést nem állítottuk le, a kivitelező kötbérterhes határidői élnek”.

A szükséges tervezői nyilatkozatot nem kapták meg az elvárt formában, részlegesen ezt a tervező már megtette, és az eddigi eredmények pozitívak, azonban bizonyos statikai számítások eredményére még várnak.

Emlékeztettek, újabb vágányzár lesz a Margit híd és a Batthyány tér között, amely időszak alatt a Batthyány tér állomás középperonjára beépül az oszlopsor. A Vs.hu pénteken arról írt, hogy a Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszon leállították a budai fonódó villamoshálózat felszíni munkálatait a szentendrei hév alagútjának omlásveszélye miatt.

Információik szerint „a többszöri betondarabhullás után a kivitelező most a tervezői nyilatkozatra vár, amely azt igazolja, hogy az alagút födémszerkezete alkalmas a terhelés elviselésére. Addig nem folytatják az építkezést, amíg a nyilatkozatot meg nem kapják” – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.