Parlamenti albizottság áll fel a nők elleni erőszak kivizsgálására

Férfiak is részt vehetnek a munkában, heteken belül létrejön a testület.

VZ
2015. 05. 14. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parlamenti albizottságot állítanak fel a nők elleni erőszak kivizsgálására – mondta el lapunknak Dunai Mónika az ALMA – A Liberális Magyarországért Alapítvány Meddig terjed a magánügy? című konferenciáján. A Fidesz frakciójának szóvivője elmondta, hogy az albizottság feladata az lesz, hogy figyelemmel kísérje az isztambuli egyezmény ratifikálását, valamint hogy koordinálja az ebben érintett három minisztérium munkáját. Dunai Mónika közölte azt is, hogy mindez még a tavaszi ülésszakban megvalósulhat, az albizottságba pedig férfiakat is várnak.

Az isztambuli egyezmény az Európa Tanács egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról. 2011. május 11-e óta lehet csatlakozni hozzá, idén márciusig 37 ország írta alá. Az egyezmény tavaly augusztus elsején lépett életbe.

A kormánypártok elkötelezettek a nők elleni erőszak, illetve a kapcsolati erőszak elleni harc mellett – jelentette ki a KDNP frakcióvezetője még márciusban a Lánchíd Rádióban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.