Szijjártó kért parlamenti belépőt Tarsolynak

Minderre közérdekűadat-igénylés nyomán derült fény.

2015. 05. 20. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minderre Kónya Péter független parlamenti képviselő Átlátszó.hura kikerült közérdekűadat-igénylése nyomán derült fény. A Külügyi és a Külgazdasági Államtitkárságot 2012 júniusától 2014 márciusáig Szijjártó Péter, jelenlegi külgazdasági és külügyminiszter vezette.

Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és két társa előzetes letartóztatását meghosszabbították.

Ismert: a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a cégcsoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.