Tata befogadná II. János Pál pápa szobrát

A városban a szent pápát tisztelet övezi, korábban már teret is neveztek el róla.

2015. 05. 13. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, Tata városában a szent pápát tisztelet övezi, korábban már teret is neveztek el róla. A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja a polgármestert ebben a törekvésében – olvasható a közleményben. Hozzátették: napjainkban különösen időszerű felidézni Robert Schuman, az EU alapító atyja gondolatát: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy keresztényellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.”

Május elején a II. János Pál pápa tiszteletére közterületen emelt emlékmű lebontására szólított fel egy francia kisvárost egy bíróság, amely szerint az alkotás ellentétes az állam és az egyház szétválasztásáról rendelkező törvénnyel. A Ploërmel bretagne-i városban 2006-ban emelt emlékművön az elhunyt pápa bronzszobra áll egy boltív alatt, ez utóbbin egy 8 méter magas óriási kereszt magasodik. Az emlékmű „elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő jellegű, és mint ilyen, ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel” – indokolta döntését a rennes-i közigazgatási bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.