Új ct-gépek érkeztek a Honvédkórházba

Ezentúl a kóros elváltozásokat gyorsabban és pontosabban lehet diagnosztizálni.

2015. 05. 14. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint az ünnepi átadáson Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében kiemelte, hogy az MH Egészségügyi Központban folyamatosak az infrastrukturális fejlesztések, hiszen az intézmény a honvédelmi dolgozók mellett a Belügyminisztérium, a MÁV aktív és nyugállományú alkalmazottait is fogadja, és gondoskodik Észak-Pest sürgősségi és Észak-Magyarország nagytérségi ellátásáról.

A tárca fő célja az évi csaknem kétmilliós betegforgalom megtartása mellett az ellátás színvonalának emelése – emelte ki a miniszter.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár az eseményen arról beszélt, hogy társadalmi vitára bocsátották azt az energiahatékonysági pályázatot, amelynek révén kilencmilliárd forint értékben ct- és mr-készülékeket tudnak vásárolni az intézmények. Ebből a pénzből tizenhét új ct- és hét mr-készüléket szerezhetnek be a kórházak. Az államtitkár kiemelte: ha lezajlik a pályázat, akkor Magyarországon nem lesz elavult készülék, hiszen hét év alá csökken a berendezések átlagéletkora.

A General Electric Healthcare által kifejlesztett készülékek segítségével jóval kevesebb sugárdózissal pontos diagnózis állítható fel, a csúcstechnológiával a betegellátás is olcsóbb és hatékonyabb lesz. Az egyik ct mostantól folyamatosan készenlétben áll a sürgősségi betegellátó centrum számára, a másik pedig a központi radiológiai diagnosztikai osztály ellátását szolgálja, támogatva az ügyeleti rendszert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.