Veszélyes termékek forgalmazását tiltották be

Nem biztonságos rollereket, gyerektricikliket és lábbal hajtható kisautókat vizsgált az NFH.

2015. 05. 20. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint a szakemberek összesen 22-féle rollert, triciklit, gördeszkát és lábbal hajtható kisautót vizsgáltak, és 12 termékről állapították meg, hogy nem biztonságos. A vizsgált rollerek közül többnél nem volt megfelelő az első kerék átmérője, illetve a kormánymarkolat kialakítása, ami veszélyezteti a stabilitást. Találtak olyan játékrollert, amelynek vázán éles élek és hegyes hegesztési varratok voltak. A közlemény szerint a kifogásolt triciklik a stabilitásvizsgálatoknál buktak el. Azok a termékek, amelyeket ki kell vonni a forgalomból, a vizsgálat szerint túl könnyen borulhatnak fel. Ezeknél a játékoknál is találtak a szakemberek veszélyes éleket, hegyes végződéseket és olyan réseket, ahová a gyerekek ujja könnyen beszorulhat. Ugyanez volt a hibája az egyik vizsgált játékautónak is, amelybe a gyerekek ujja könnyen becsípődhet.

A vizsgált játék gördeszkák mind teljesítették a szabvány követelményeit – közölte az NFH. A termékek visszahívásáról a területileg illetékes kormányhivatalok intézkednek. Mivel minden második termék fennakadt az ellenőrzésen, a vizsgálatokat folytatni fogják – tájékoztatott a fogyasztóvédelmi hatóság. A vizsgált termékek listája megtalálható az NFH honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.