250 milliós természetvédelmi fejlesztés zárult a Hortobágyon

A vadló és az őstulok tartási körülményeit javították jelentősen.

2015. 06. 03. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állattartó telepet az Európai Unió és a magyar költségvetés 100 százalékos finanszírozásával fejlesztették – tette hozzá Szilágyi Gábor, aki elmondta: a HNP vagyonkezelésében lévő, Hortobágy-Pentezug pusztán található telep újult meg, amely a Przsevalszkij-vadló- és az őstulok-törzsállományok téli tartási helye.

A részletekről közölte: az 1950-es évek elején épült hodály amortizálódott, már nem felelt meg a minimális technológiai követelményeknek sem.

A fejlesztéssel kibővített és korszerűsített telepen megteremtették a természetvédelmi kezelési célból tartott állatállomány növelésének feltételeit – jelezte Szilágyi Gábor. Hozzátette: olyan élőhely-kezelési beavatkozásokat is elvégeztek, amelyek lehetővé teszik a területre jellemző élőhelytípusok megőrzését, fejlesztését, és az ott előforduló védett élőlények életfeltételeinek hosszú távú fennmaradását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.