A bevándorlásról is tárgyalt Orbán és Szijjártó Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több külön egyeztetést is folytatott a Brüsszelben zajló Európai Unió–Latin-Amerika-csúcstalálkozó keretében – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

MTI
2015. 06. 11. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor csütörtök reggel a visegrádi országok egyeztetésén vett részt, ahol nagy hangsúlyt kapott a bevándorlás kérdése – mondta a sajtófőnök.

Hozzátette: Szijjártó Péter Ana María Sánchez perui külügyminiszterrel folytatott tárgyalásokat a Csendes-óceáni Szövetséghez való magyar megfigyelői csatlakozásról, amit a szövetség dél-amerikai tagjai támogatnak, és várhatóan július elején születik róla döntés.

A megbeszélésen elhangzott: Peru a világ egyik legnyitottabb gazdaságával rendelkezik, több szabadkereskedelmi megállapodása is van, és Magyarországnak az az érdeke, hogy az EU-val kötött perui szabadkereskedelmi egyezmény is mielőbb hatályba lépjen.

Szijjártó Péter a tárgyaláson emlékeztetett, hogy Magyarország az ehhez szükséges ratifikációs lépést már megtette, és sürgeti uniós partnereit, hogy szintén hagyják jóvá a megállapodást.

Az Eximbank 300 millió dolláros hitelkeretet nyitott magyar vállalatok támogatására a perui piacon, egyúttal megállapodás született 20 perui ösztöndíjas fogadásáról – összegezte az elhangzottakat Havasi Bertalan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.