A Fidesz ismét őrizetbe venné a tiltott határátlépőket

2012 előtt működött az idegenrendészeti őrizet, amikor őrizetbe vehették a tiltott határátlépőket.

MNO
2015. 06. 09. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán Antal a lap online kiadásában megjelent cikk szerint elmondta: a módosító javaslat azt tartalmazza majd, hogy „szeretnék visszaállítani a 2012 előtti állapotot a határszakaszon, amikor az idegenrendészeti őrizet működött, vagyis őrizetbe vehették a tiltott határátlépőket”. A kormánypárti politikus kiemelte: szó sincs arról, hogy szögesdrótot húznának fel a szakaszon, bár erre az Európai Unió Bulgária és Törökország között adott engedélyt – olvasható.

A napilap kedden írt arról is, hogy a legfrissebb adatok szerint eddig 420 ezer, bevándorlásról szóló, kitöltött konzultációs kérdőív érkezett vissza postán a kormányhoz. Ezenfelül 15 ezren az interneten válaszoltak a kérdésekre. Úgy tudják, a 200 ezer feldolgozott kérdőív eredményeiből „világosan látszik, hogy a magyar állampolgárok több mint 80 százaléka szigorítaná a bevándorlással kapcsolatos törvényeket” – olvasható. Mint írták, „erre szükség is lehet, hiszen a legújabb információk szerint eddig mintegy 53 ezer menekültügyi kérelem érkezett a hatóságokhoz, az elmúlt hétvégén pedig egy kisebb falunyi ember, azaz majdnem 1500 bevándorló lépte át a határt”.

Erről Kósa Lajos beszélt korábban, szintén a Napi Gazdaságban. Mint mondta, a javaslat arról szól, hogy Magyarország Szerbiát egy biztonságos harmadik országnak tekinti. Ha valakit fenyegetettség ér abban az országban, ahol lakik, és Szerbiába megy, akkor ott kell neki menedékjogot kérnie. Szerbiában ugyanis senkinek nem fenyegetik az életét. Hangsúlyozta: ha valaki Szerbia felől jön Magyarországra, már nem lehet menekült, csak illegális határátlépő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.