A Makovecz családnak nem tetszik, ami történik

Méltatlannak tartják a tervezett emlékmű egyes lehetséges paramétereit, illetve a kialakult hisztériát.

MNO
2015. 06. 16. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megütközéssel és sajnálattal vette tudomásul a Makovecz család és a Makovecz Imre Alapítvány, hogy a sajtóból kellett értesülniük egy Budapest szívében elhelyezkedő, nagyméretű emlékmű terveiről – erről adtak ki közleményt kedd reggel az érintettek, ugyanakkor köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki a néhai építész emlékét, szellemiségét tisztelik, ápolják.

Azt a közlemény kiadói megjegyzik, döntés még nem született a tervekben talán létező emlékművel kapcsolatban, sem a helyszínéről, sem a végleges formájáról. „Minthogy sem a családnak, sem az alapítványnak nem állt módjában megismerni az emlékmű terveit, jelenleg csak a terjedő hírekből megismert mérettel kapcsolatosan fejezzük ki fenntartásainkat, illetve megjegyezzük, hogy egy emlékmű helyét soha nem szerencsés egy másik elmozdításával megteremteni” – szögezi le az írás.

„Nem kétséges, hogy előbb-utóbb időszerű lesz Makovecz Imrének emlékművet állítani, ez azonban csakis a családdal és az alapítvánnyal együttműködve, teljes nézetazonosságon alapuló közös akarattal valósítható meg, s nem utolsósorban: elejét véve a hozzá méltatlan hisztériának” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.