Csatlakozna a Pázmányhoz a veszprémi Pannon kara

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara titkos szavazással döntött a csatlakozási szándékról.

MNO
2015. 06. 16. 7:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem önálló karaként kíván működni a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara – írta a Veol.hu. A lap szerint a kari tanács június 11-én, titkos szavazással döntött a csatlakozási szándékról, méghozzá kilenc igen mellett, nulla nem ellenében, két tartózkodással. A műszaki informatikusok önálló karként, veszprémi székhellyel, a mostani tevékenységet fenntartva csatlakoznának.

A Pannon Egyetem július 1-től kinevezett rektora, Gelencsér András a Veol.hu-nak elmondta: meglepte a hír, a rektori körlevélből értesült róla. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem előreláthatólag kedd reggel ad ki közös sajtóközleményt. A Pannon Egyetemen szerdán lesz rendkívüli szenátusi ülés.

A Veol.hu cikke szerint a Pázmányon jelenleg információs technológiai és bionikai kar működik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.