Ellopták a paksi atomtitkokat?

A Blikk úgy tudja, az erőmű egyik igazgatójának kocsijából tűntek el az adatok. A BRFK nyomoz, az erőmű cáfol.

GB
2015. 06. 13. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy a paksi atomerőmű egyik igazgatója egy budapesti találkozójára igyekezett, amikor feltörték az autóját és ellopták a laptopját, illetve más adathordozókat a Belgrád rakparton. A lap szerint a Paks II.-vel kapcsolatos tervek szerepeltek a számítógépen.

A Blikk által megkérdezett jogász azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy titkos dokumentumok tűntek el, akkor megvalósul a gondatlanságból elkövetett minősített adattal való visszaélés bűncselekménye, melyért három évig terjedő szabadságvesztést is is kiszabhat a bíróság.

A Blikknek a BRFK annyit mondott, hogy folyamatban van a vizsgálat, lopás bűntette miatt zajlik az eljárás, a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben. A Miniszterelnökség a lapnak annyit válaszolt: lapértesüléseket nem kívánnak kommentálni.

A lap igazgatóként emlegeti a bajba került felső vezetőt. Az erőműnek a vezérigazgató mellett 8 igazgatója van. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a sajtóosztálynak, a következő választ kaptuk Kovács Antal kommunikációs igazgatótól: „az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. nem érintett az ügyben, egyetlen kollégánkkal sem történt ilyen eset.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.