Elrendelték a nyomozást Gömöri Zsolt ügyében

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökének ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást – tudta meg a Magyar Nemzet.

2015. 06. 02. 6:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt is közölte lapunkkal, hogy a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség rendelte el a nyomozást, amivel a XIV. kerületi rendőrkapitányságot bízták meg.

Gömöri a botrányok ellenére nem mondott le, várhatóan inkább a bizalmi szavazást választja az elnökséggel együtt, így időt nyer.

Előreláthatólag csütörtökön dönt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége arról, hogy hivatalosan is kezdeményezi-e maga, illetve Gömöri Zsolt elnök ellen a bizalmi szavazást a június 19-re összehívott rendkívüli közgyűlésen. A végtörlesztési botrányba keveredett MPB-elnök mindenesetre a napokban már közleményben jelezte: „az a javaslatunk, hogy a közgyűlési napirendi pontok között szerepeljen egy bizalmi szavazás az elnökről, illetve az elnökségről”.

A Magyar Paralimpiai Bizottság már lemondott felügyelőbizottsága (fb) nemrég öt vizsgálatot folytatott le a botrányokkal kapcsolatban.

Kovács Brigittától, az MPB volt gazdasági vezetőjétől korábban az is kiderült, jelentős végkielégítést ígért a paralimpiai bizottság egyik igazgatójának Gömöri, hogy ne beszéljen a gazdasági ügyekről.

Ismeretes, a fogyatékkal élő sportolók vezetőjéről május elején derült ki, hogy 2012-ben Deutsch Tamás javaslatára hárommillió forintos támogatást kapott arra, hogy végtörlesztéssel kifizesse devizahitelét. Gömöri korábban azzal védekezett, hogy minden köztisztviselőt megillet ez a lehetőség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.