Félmilliárd forint jut a hátrányos helyzetűek fejlesztésére

A Tandem elnevezésű program keretében 72 partnerszervezet szociális programjait támogatták.

MTI
2015. 06. 30. 21:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis Boáz, a szervezet sajtóreferense közölte: a hároméves, Tandem elnevezésű program keretében 72 partnerszervezet szociális programjait támogatták, 5345 hátrányos helyzetű felnőtt munkaerő-piaci reintegrációját és 9506 hátrányos helyzetű gyermek fejlesztését segítették.

Az országszerte 49 helyszínen zajló programok fókuszában olyan csoportok felzárkózásának elősegítése állt, amelyeket az állami ellátórendszer nem ér el vagy nem elég hatékonyan. A program során a munkaerő-piaci reintegrációban részt vevő felnőttek csaknem 45 százaléka állt munkába.

A segélyszervezet szakemberei azt remélik, hogy mindennek nyomán a hazai szociális szakma nyitott lesz a Tandem projekt keretében megvalósult modellprogramok tapasztalatainak beépítésére. Ennek érdekében olyan digitális tudástárat hoztak létre, amelyben elérhetők a program hasznos tapasztalatai.

Arról is beszámolt, hogy a rászoruló családokkal és gyermekkel foglalkozó civil és egyházi szervezetek három körben pályázhattak, ezek keretében egyenként 2-5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhettek a 6-12 hónapos projektjeik finanszírozására.

Példaként említette, hogy a mosonmagyaróvári Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány fejlesztőházat hozott létre, ahol tésztát készítenek a bent lakó rászorulók. A Balatonszárszói Evangélikus Konferencia és Missziói Otthon mintakertet létesített Kötcsén, ott öt hátrányos helyzetű, kisgyermekes családot tanítottak meg a gazdálkodás és a háztartásvezetés elméleti alapjaira. A Szendrőládi Népfőiskolai Egyesület pedig Szendrőládon alakított ki konyhakertet szintén hátrányos helyzetű családoknak, és kecskéket is vett a Tandem Fejlesztési Alapból elnyert támogatásból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.