Feloszlatták a szombathelyi Fideszt

Hende Csaba az ügyeket nem nevesítette.

2015. 06. 17. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus közölte: a feloszlatásra azért volt szükség, mert a helyi Fidesz-szervezetben uralkodó állapotok veszélyeztették a párt 2018-as választási esélyeit. „Miközben soha nem látott mértékben fejlődik Szombathely, a városlakók azt találgatják, hogy igazak-e a mendemondák egyes emberekről (...), azért volt szükség az új lendületvételre, mert a találgatásokkal teli ügyek a szombathelyi polgárokat is zavarták” – fogalmazott. Hende Csaba az interjúban nem nevezte meg az „ügyeket”. A miniszter kitért arra, hogy a Fidesz-szervezet felfüggesztését még tavaly nyáron indítványozta a párt országos választmányának elnökségénél. Az önkormányzati választásra való felkészülést ennek megfelelően nem a korábbi vezetés irányította, hanem ő maga vállalt irányító szerepet a kampányban.

Megjegyezte: az már az önkormányzati választásokon is látható volt, hogy tisztességes, elismert emberek erősítették a Fidesz helyi csapatát, akik kiváló eredményeket értek el az egyéni választókörzetükben. Az „ügyekben” érintett politikusok befolyása azonban továbbra is megmaradt, ezért a szervezet működése ellehetetlenült, a helyi elnökséget sem lehetett megválasztani. Ezért kellett a helyi szervezetet feloszlatni, lezárni a korábbi évek negatív jelenségeit és nekilátni az újjászervezésnek – jelentette ki. A legkésőbb őszre zárulhat le a folyamat, amely után már egy megújult, megerősödött új vezetéssel vághatnak neki a következő politikai szezonnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.