Felszentelték II. János Pál pápa győri szobrát

Az egész alakos szobrot Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa szentelte fel.

2015. 06. 07. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész alakos szobrot Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa szentelte fel, majd átadta Ferenc pápa apostoli áldását a szobor felállításában nagy szerepet vállaló Vill-Korr Hungária Kft. vezetőjének, Gasztonyi Lászlónak és családjának. A mecénások ezután a szobor kicsinyített mását adták át az apostoli nunciusnak és a Szentlélek-plébánia vezetőjének, Benkovich Ferenc pápai prelátusnak.

Gasztonyi László az esemény után az MTI-nek elmondta, hogy Szent II. János Pál pápa szobra 20 millió forintból készült el. Szent A László-, valamint két boldog Apor Vilmos-szobor után ez a negyedik győri köztéri alkotás, amelynek felállítását segítették.

A mostani szobor felállítását egyrészt azért támogatta, mert a szentatya 1996. szeptember 6-i győri szentmiséjéhez az ő cége állította fel a szertartásnak helyet adó emelvényt és sátrat, emellett mélyen megérintette „hihetetlenül egyszerű és nagyszerű személyisége”.

A 2005-ben elhunyt szentatyát a kezében pápai kereszttel ábrázoló szobrot Páljános Ervin szobrászművész készítette a plébániavezető kezdeményezésére, felállítását az egyházközség alapítványa is támogatta.

Szent II. János Pál pápa győri látogatásának emlékét a szobron kívül egy emlékkereszt, két emléktábla és egy róla elnevezett belvárosi tér őrzi.

A Vill-Korr Hungária Kft. villamoshálózatok építésével, felújításával, villanyszereléssel és díszkivilágítások kiépítésével foglalkozik. Az 1990-ben alapított családi vállalkozás ma több mint 130 embert foglalkoztat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.