Fidesz: Nem ártana egy tükör a szocialistáknak

„Kormányzása alatt az MSZP 600 milliárd forintot pumpált ki az egészségügyből.”

2015. 06. 04. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki képviselő – bírálva a jövő évi költségvetés egészségügyet érintő fejezetét – azt mondta, jelentős béremelésre, valamint a kórházak és a szakellátás fejlesztésére lenne szükség. A Fidesz erre reagálva közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az MSZP kormányzása alatt hatezer ápoló és orvos hagyta el az országot vagy a pályát. Úgy fogalmaztak, a szocialistáknak nem ártana egy tükör, amikor az egészségügyről beszélnek.

Felidézték azt is, hogy a szocialisták idején leamortizálódtak a kórházak, a rendelők, a mentőszolgálat, és a kórházak több mint 120 milliárd forint adósságban úsztak.

Azt írták, ismerik az ágazat mindennapi problémáit és a dolgozók áldozatos, nehéz munkáját. Közölték, egyik legfontosabb céljuk az egészségügy talpra állítása, ezért ez a szféra volt az első, ahol béremelést indítottak. Tájékoztatásuk szerint az ágazatot érintő béremelés jövőre is folytatódik, így 2016-ban 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért a minden munkavállalót érintő adócsökkentésen felül.

A közleményben felidézték a szférát érintő többi intézkedést, lépést is, így azt, hogy a fiatal orvosok itthon tartásáért ösztöndíjprogramot indítottak, sorra újítják meg a kórházakat, a rendelőket. Hozzátették: a rendszerváltás óta a legnagyobb, 500 milliárd forintos fejlesztést indították el az egészségügyben. Közölték azt is, 170 milliárd forintot fordítanak új gépek és műszerek beszerzésére, modernizálták a mentésirányítást, új mentőállomásokat építenek, továbbá új mentőautókat is vásároltak. A Fidesz azt is bebizonyította, hogy képes megteremteni a közszféra béremelési programjaihoz szükséges gazdasági és pénzügyi feltételeket, mert ígérgetésre bárki képes, de teljesítményre kevesen – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.