Friss számok: 1516 határsértő a pénteki napon

Szombat reggelre felépült a kiskunhalasi előállító tábor.

MTI
2015. 06. 27. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, elfogtak két, embercsempészés bűntettével megalapozottan gyanúsítható sofőrt is Szegeden, a Tompai Kapu úton. Egy magyar férfi 24 embert – szír, palesztin, iraki és afgán állampolgárokat –, míg egy szlovák sofőr hat szíriai határsértőt szállított. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Az országban tiltott határátlépés miatt pénteken összesen 1516 embert fogtak el a rendőrök, egy esetben közokirat-hamisítás, öt gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Reggelre elkészültek a kiskunhalasi előállító tábor mintegy ezer főt befogadni képes sátrai – közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A sátrakat a honvédség három helyőrségéből érkezett katonai építették fel a volt Gábor Áron laktanya területén, a munkák egész éjjel zajlottak.

A migránsok a kiskunhalasi előállító táborban legfeljebb 24 órát tölthetnek, amíg az adataikat rögzítik és eldől, hogy menekültkérelmet nyújtanak be vagy a rendőrség lefolytatja ellenük az idegenrendészeti eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.