Hét és fél évet kapott a gólyatábori erőszakoló

A bíróság K. Sándor Szilárdot szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

2015. 06. 03. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság K. Sándor Szilárdot szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet szerint a legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Németh Károly bíró a sértett jogaira való tekintettel az ítélet indoklását a nyilvánosság kizárásával ismertette, a felek zárt ajtók mögött nyilatkoztak az ítélet tudomásulvételéről. A szeptember óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint augusztus 30-án kora hajnalban megtámadta, fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette és megerőszakolta a budapesti első éves hallgatót. A történtekről fényképeket is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

Korábban megírtuk, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának 2014-es gólyatáborában megerőszakoltak egy leendő első évest, a szeptember elseje óta rács mögött lévő gyanúsított maga is a tábor egyik szervezője volt: fotósként dolgozott a rendezvényen.

Az üggyel összefüggésben az egyetem felelősségre vonta a kar hallgatói önkormányzatának azóta lemondott elnökét, Galántai Tamást is, mivel kiderült, tudomása volt arról, hogy az erőszak gyanúsítottja korábban zaklatta már egy hallgatótársát. Bár Mezey Barna rektor a legsúlyosabb büntetés, vagyis az egyetemről való kizárás terhe mellett kezdeményezte a fegyelmit a diákvezető ellen, Galántait végül két szemeszterre tiltották el a tanulmányaitól. A hallgató nem fogadta el a döntést, fellebbezett a fegyelmi bizottság határozata ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.