Hétfőn bezár a Nyugati

A halaszthatatlan karbantartási munkák két hetet vehetnek igénybe.

MTI
2015. 06. 17. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizi Zsolt, a MÁV Zrt. műszaki lebonyolítási vezetője elmondta: karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen. Ezeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni, mert úgy évekre elhúzódó kellemetlenséget jelentene az utasoknak – tette hozzá. Megjegyezte azt is, hogy a munkálatok az üzembiztonságot szolgáló felújításra koncentrálnak, nem terjednek ki a hosszabb tervezési-engedélyezési és pályáztatási folyamatot igénylő felújítási munkákra.

Ismertette, hogy a pályát érintő munkák összesen 136 millió forintot, a biztosítóberendezésekkel kapcsolatos munkák 102 millió forintot, az erősáramú berendezések költsége 34,3 millió forintot, a távközlő berendezéseket és az ingatlanokat érintő költségek pedig 16,5 millió forintot tesznek ki. A több mint száz szakember közreműködésével zajló karbantartás így összesen mintegy 290 millió forintba kerül.

Bojtor Tibor, a MÁV Zrt. ingatlanüzemeltetési igazgatóságának vezetője arról számolt be, hogy a legfontosabb feladat a vágánycsarnok végfali üvegfelületének takarítása, az üvegpótlások elvégzése, kijavítják az ereszcsatornákat, a pénztárcsarnok üvegeit és a csatornarendszert, ahogy a botlásveszélyes burkolatokat is, valamint az egész épület körüli homlokzatot graffitimentesítik.

Kormányos László, a MÁV marketing- és fejlesztési vezetője arról számolt be, hogy az utasforgalmat érintő változások tervezésébe a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) is bevonták, az érintett vasútvonalak száma jelentős.

Hozzátette: a Nyugati pályaudvarig szóló menetjegyek, bérletek felhasználhatók a kijelölt BKK-járatokon és viszonylatokon. A közlekedési változásokról, a vasúti menetrendről a MÁV honlapján és a Vonatinfó alkalmazáson, vagy a Mávdirekt telefonszámán tájékozódhatnak.

A kiosztott közlemény szerint a vasúttársaság az üzlethelyiségek bérlőinek kéthetes díjkedvezményt ad. A MÁV 13 bérlővel kötött egyedi megállapodást, ezzel összesen több mint kétmillió forintnyi bevételről mondott le. A tervezett munkálatokat a sajtóbejáráson részletesen bemutatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.