Hetvenkét kisboltot raboltak ki öt hónap alatt

Cáfolja a Belügyminisztérium a Népszabadság értesülését.

2015. 06. 08. 20:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai alapján 2015 januárja és májusa között 72 rablást regisztráltak rendőri eljárásban, ebből 26-ot követtek el trafikok ellen. Ezeket a már lezárt ügyeket összegző adatokat közölték a Népszabadság újságírójával is, amikor megkereste a tárcát, a cikk tehát valótlan adatot tartalmaz – tették hozzá.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Népszabadság cikkében az állt: az idei év első öt hónapjában a Magyarországon működő 6300 trafikra 26 rablás jutott, míg a hozzávetőleg 50 ezer kisebb méretű, vagyis a rablók célpontjának számító egyéb bolt közül 625-ben volt rablótámadás.

Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt múlt kedden a Parlamentben: nem a trafikok kirakatát takaró fóliával van a gond, mivel szerinte a kisboltok nagy része egyébként is kitakarja valamilyen sötétítővel az eladóteret. A tárcavezető szerint a dohányboltok eladóterére golyóálló üveget kellene szerelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.