Hiába kerestük a cégalapítót

A Buda-Cash egykori első embere nemrég egy herceghalmi panelházba volt bejelentve.

Horváth Csaba László
2015. 06. 13. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Épp ezért kerestük Pintért a korábban megadott két rózsadombi lakcímén is. Egyik otthona a főváros budai oldalának egyik legelőkelőbb részében, a budai tájvédelmi körzetben volt. Pintér neve halványan olvasható még a csengőn, ám a hatalmas villából a kaputelefonon keresztül azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a brókerház alapítója már elköltözött. Nem jártunk sikerrel Pintér harmadik címén sem, az elegáns budai luxusnegyedben a milliárdos üzletember korábbi szomszédai azt mondták, a férfi innen is elköltözött. Az egyik szomszéd közölte, tudja, hogy „problémák” vannak Pintérrel, de sajnos nem tud segíteni.

A Buda-Cash alapítóját azután kerestük, hogy tegnap megírtuk, a társaság volt vezetője nem szerepel a brókerház ügyének gyanúsítottjai közt. Bár Pintér 2014-ig a brókercég igazgatósági elnöke és fő tulajdonosa volt, a rendőrség tájékoztatása szerint ellene nem folyik eljárás. Az üzletembert többek közt arról kérdeztük volna, érez-e felelősséget a Buda-Cash csalássorozata miatt.

Az, hogy Pintér nem került a hatóságok látókörébe, azért is figyelemre méltó, mert a Magyar Nemzeti Bank szerint a cégvezetők tudtával – akár irányításával – valósult meg a Buda-Cash brókercég feltehetően másfél évtizedre visszanyúló csalássorozata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.