Hulladékból nyert hőenergiát használ a Főtáv

A beruházásnak köszönhetően csökken a társaság földgázfüggősége és nő az ellátás biztonsága.

MTI
2015. 06. 19. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főtáv Zrt. tájékoztatása szerint a beruházásnak köszönhetően csökken a társaság földgázfüggősége és nő az ellátás biztonsága. Újpalotán tisztább lesz a levegő, mivel a fejlesztés eredményeként évente csaknem húszezer tonnával csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A Főtáv versenyképessége javításához és a szolgáltatás árának csökkentéséhez folyamatosan törekszik a hőbeszerzés költségeinek mérséklésére. Az FKF Nonprofit Zrt. Fővárosi Hulladékhasznosító Művéből származó, kedvező költségű hőenergia átvételi mennyiségének növelése is ezt a célt szolgálja – közölték.

A hőkiadó állomás berendezései azonban nem voltak alkalmasak a nagyobb hőmennyiség átadására, ezért szükség volt a létesítmény már befejeződött rekonstrukciójára is.

A teljes projekt több, egymással összefüggő elemből áll. Az összesen mintegy ötmilliárd forint összköltségű projekt az Új Széchenyi-terv Környezet és energia operatív program keretében tízszázalékos támogatást nyert. A fejlesztés az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.