Idén még 48 előterjesztésről dönthet a parlament

Egyebek között elfogadhatják az új közbeszerzési törvény javaslatát.

MTI
2015. 06. 28. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlament honlapján elérhető, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett dokumentum szerint szeptemberben a májusban benyújtott, új közbeszerzésitörvény-javaslat elfogadásával indulhat a törvényhozási munka. Júliusban kerülhet a Ház elé és októberben fogadhatják el a dns-profil, valamint az ujj- és tenyérlenyomat nyilvántartásba vételének és kezelésének reformjáról szóló változtatásokat.

Októberben dönthetnek a pszichológuskamara létrehozásáról is, továbbá ugyanebben a hónapban szavazhatnak a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakításáról is.

A közszolgálati dolgozóknak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományának szóló életpályamodellekről októberben kezdhetnek tárgyalni a képviselők, mindkét indítvány elfogadására a következő hónapban lehet számítani. A pedagógus-életpályamodellt várhatóan egy hónappal később terjeszthetik ki a felsőfokú végzettséggel rendelkező bölcsődei nevelőkre és a gyermekvédelem örökbefogadási tanácsadóira.

A nemzetgazdasági miniszternek az adózás rendjéről szóló új törvényjavaslata októberben érkezhet, végleges szövegéről már novemberben dönthetnek.

A bírósági végrehajtás eljárási szabályainak reformja is októberben kerülhet napirendre, a kormány az erről szóló indítvány elfogadását azonban már decemberre valószínűsíti.

Az év utolsó hónapjában szavazhatnak a gyermekjóléti jelzőrendszer erősítését, valamint a gyermekétkeztetés szabályainak ésszerűsítését célzó javaslatról. Decemberben dönthetnek még a külügyi szabályozás egységesítésére törekvő előterjesztésről is, amely a külképviseletekre és a külszolgálatot teljesítő személyekre vonatkozó alapvető keretrendelkezéseket is meghatározhatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.