Jogerősen nyert pert a Helsinki Bizottság

A Fidesznek és Hoppál Péternek nyílt levélben kell bocsánatot kérnie, amiért valótlant állított.

MTI
2015. 06. 30. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: „a civilek elleni támadássorozat kezdetén, 2013 nyarán állt elő először azzal a váddal a Fidesz, hogy civil szervezetek – köztük a Magyar Helsinki Bizottság – amerikai megrendelésre támadják a magyar kormányt, a Fideszt és a miniszterelnököt”.

A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke 2013 augusztusában nyílt levélben szólította fel bocsánatkérésre Hoppál Pétert, a Fidesz akkori szóvivőjét. Kádár András Kristóf ezt annak kapcsán írta, hogy a szóvivő előzőleg azt állította egyes Soros György által támogatott szervezetekről, köztük az MHB-ról, hogy „álcivilek”, „fizetett statiszták”, „dollármilliókért kitartott szervezetek”, amelyeknek „mindössze ( ) annyi feladatuk van cserébe az amerikai pénzekért, hogy minden fronton támadják ( ) a magyar kormányt, támadják a Fideszt, és támadják Magyarország miniszterelnökét”.

Kádár András Kristóf nyílt levelében akkor felhívta a figyelmet arra, hogy az MHB két évtizede a mindenkori kormányzat kritikusa, és ezalatt mindvégig kapott támogatást Soros György nevéhez köthető forrásokból. A magyarországi emberi jogi helyzetet 2002 és 2010 között ugyanúgy bírálták az ENSZ és az Európa Tanács fórumai előtt, mint 2010 és 2013 között – tette hozzá. Kádár András Kristóf akkor kilátásba helyezte, ha elmarad a bocsánatkérés, akkor polgári pert indítanak Hoppál Péterrel szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.