Kokó: A 2024-es olimpiával országot építenénk

Az olimpiai beruházásokat befektetésként, infrastrukturális fejlesztésként kell felfogni.

MTI
2015. 06. 13. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István elmondta: a köztudatban az az elképzelés él, hogy rengeteg sportlétesítmény épül egy olimpiára és ezekkel később nem tudna mihez kezdeni Magyarország.

Valójában infrastrukturális fejlesztések sora valósulna meg, amelyekre egyébként is szükség lenne. Autópályák épülnének, bővítenék a repülőteret, növelnék a közbiztonságot. Ezért költségek helyett befektetésként kell felfogni a beruházásokat – fűzte hozzá.

A sportoló arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2024-es magyarországi olimpiának nemcsak Budapest adna otthont, hanem több nagyváros, ezért országos, nemzeti olimpia lenne. Ekkora dologba még nem vágott bele az ország, viszont akkora élményt adna, amely évtizedekre meghatározná a magyarok önbecsülését, önértékelését – hangsúlyozta az ökölvívó.

Kovács István elmondta: ahhoz, hogy ezek az információk mindenkihez eljussanak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egész országra kiterjedő társadalmi párbeszédet indít. Ennek első állomásaként Budapesten, a Groupama Aréna parkolójában családi napot tartanak szombaton. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai közgyűlésén döntött úgy, hogy támogatja a szándéknyilatkozatának benyújtását a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére.

Kokó a Hír24-nek adott nagyinterjújában azt is elmondta: felvetődött, hogy ő lesz a MOB elnöke, ugyanakkor elmondása szerint az egyeztető beszélgetéseken nem udvariaskodott, „és ez nem bizonyult taktikus ötletnek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.