Köszönetet mondott az Emmi a pedagógusoknak

A tárca szerint színvonalas oktató, nevelő munkát csak a társadalom elismerését is érző pedagógusok képesek végezni.

2015. 06. 07. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében kiemelte: „az óvónők, tanítók, tanárok, főiskolai, egyetemi oktatók a jövő formálói, ők alakítják, tanítják, nevelik a gyermekeket, az ifjúságot, ezért rendkívüli a felelősségük”.

Színvonalas oktató, nevelő munkát csak a társadalom elismerését is érző pedagógusok képesek végezni, olyanok, akiket nem gyötör a létbizonytalanság – emelte ki a tárca, megjegyezve: az elmúlt évtizedek mulasztásait pótolta azzal a kormányzat, hogy a köznevelésben bevezette a pedagógus-előmeneteli rendszert, és ezzel kiszámítható jövőt biztosított.

Egy év alatt – 2013 szeptembere, az új előmeneteli rendszer bevezetése és 2014 szeptembere között – háromszor is emelkedett a pedagógusok alapilletménye, átlagosan több mint 40 százalékkal. A béremelés 2015-ben, 2016-ban, majd 2017-ben is folytatódik – írták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindig kiáll a pedagógustársadalom megbecsülése mellett – szögezték le a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.