Lázár Brüsszelbe utazik és várja a bizottság válaszát

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tárgyalásain az Altus Zrt. megbízása is téma lesz.

MTI
2015. 06. 01. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség Sajtóirodája hétfőn az MTI kérdésére megerősítette, hogy Lázár János kedden Brüsszelben találkozik Walter Deffaával, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatójával, a találkozón téma lesz egyebek mellett az Altus-ügy.

Az Altus Zrt., Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége 5 millió eurós, mintegy 1,5 milliárd forint értékű keretszerződést kapott az Európai Bizottságtól arra, hogy ellenőrizze az európai uniós források magyarországi felhasználását, és javaslatokat fogalmazzon meg a 2020 utáni időszak fejlesztéspolitikai rendszerének működtetésére – írta a Miniszterelnökség Sajtóirodája.

Közölték: Lázár János arra a kérdésre is várja az Európai Bizottság válaszát, hogy „Brüsszel milyen alapon avatkozik be a hazai pártfinanszírozás kérdésébe, hiszen az Altus megbízása egy áttéten keresztül megteremti a DK finanszírozásának alapját\".

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.