Lehallgatott ügyvédek: sürgős választ vár az LMP

Lapunk írta meg, hogy Kiss Ernő rendőrtábornok perében fény derült rá: egy ügyvédet lehallgattak.

2015. 06. 04. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében utalt arra, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara információi szerint egyre több ügyvédi irodát hallgatnak le. A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy a kamara elnöksége az ügyvédek lehallgatásával foglalkozó vizsgálóbizottság felállításáról döntött. Hegedűs László, a kamara alelnöke elmondta, azért döntöttek így, mert Kiss Ernő rendőrtábornok büntetőperében nyilvánosságra került, hogy egy budapesti ügyvéd és irodájának telefonját is lehallgatták.

Az LMP szerint ugyan valóban hatékonyabb nyomozati munkára lenne szükség a korrupciós bűncselekmények feltárása érdekében, de – hangsúlyozták – ez semmilyen esetben nem járhat alapjogok megsértésével.

Közölték, választ várnak az illetékes szervektől arra, valóban lehallgatták-e az elmúlt időszakban az ügyvédi irodákat, és ha igen, akkor milyen okokból és milyen felhatalmazással tették ezt.

Azt is írták, szeretnének bizonyítékokat is kapni arról, hogy a szolgálatok a lehallgatások során egyszer sem lépték át a törvény szabta határokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.