Liberális nyitás a MSZP-ben?

Melegházasság és zöldfordulat a budapestiek által felvetett témák között.

Katona Mariann
2015. 06. 12. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen például a melegházasság, a feltétel nélküli alapjövedelem, a zöldfordulat és a Paks II. beruházás leállításának a sürgetése. Úgy tudjuk, alapjában véve Kunhalmi Ágnes budapesti elnök és Trippon Norbert fővárosi alelnök szorgalmazza, hogy a szocialista párt alakítsa ki álláspontját ezekben a kérdésekben.

A fővárosi párttanácson, úgy tudjuk, jelen volt Tóbiás József pártelnök is, és hosszabb eszmecsere alakult ki az általa nyilvánosan is támogatott előválasztásról, amelynek végén megneveznék a baloldal miniszterelnök-jelöltjét és egyéni indulóit. Információink szerint Molnár Zsolt, a korábbi választások kampányfőnöke tette szóvá elsősorban, hogy szükség volna a részletek tisztázására. Az ugyanis továbbra sem világos, milyen szabályok szerint bonyolítanák le az előválasztást, pontosan ki vehetne részt rajta, és mely pártok jelöltjei indulnának.

Szóba került a tanácskozáson a Jobbikhoz való hozzáállás kérdése is. Az egyik lehetőség, hogy az MSZP érdemben foglalkozzon a radikális párt által felvetett témákkal, igyekezzen azonban szimpatikusabb megoldási lehetőséget kínálni. A másik, hogy a szocialisták vitázzanak a Jobbikkal. Némelyek szerint azonban ez fölértékelné Vona Gábor pártját, pedig a szocialistáknak – az érveik szerint – nem a radikális jobboldalhoz, hanem a kormányon lévő Fidesz–KDNP-hez képest kell megfelelő alternatívát felmutatniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.