Ma dőlhet el a budapesti olimpia sorsa

A 2024-es budapesti nyári olimpiai és paralimpiai játékok pályázatáról is dönthet a Fővárosi Közgyűlés ma.

MTI
2015. 06. 23. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés határozatában mondhatja majd ki: egyetért azzal, hogy Budapest a Magyar Olimpia Bizottsággal közösen, az Országgyűlés támogatásával pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogára.

A testület továbbá a 2-es metróvonal és a Gödöllői HÉV összekötéséről és a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításáról szóló projekt megvalósításának koncepcióját is tárgyalhatja.

A Fővárosi Közgyűlés a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosításáról is dönthet. A tervezett módosítás szerint főpolgármesteri hatáskörbe kerülhetnek a 3-as metróvonal felújításával kapcsolatos ügyek a beruházás mielőbbi megvalósítása érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.