Megújult a tököli szennyvíztisztító és környéke

A beruházás 1,77 milliárd forintba került.

2015. 06. 08. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hoffman Pál (Fidesz–KDNP) közölte: a 2011-ben elkezdett szennyvíztelepi munka eredményeként a tisztító napi kapacitása 2500 köbméterről 7500 köbméterre emelkedett, és technológiai korszerűsítés is történt. A több mint egymilliárdos projektelem kivitelezője a Strabag-MML Kft. és a West Hungária Bau Kft. által létrehozott SW Tököl 2013 konzorcium volt.

A polgármester elmondta, hogy a nagyprojekt második eleme a Halásztelek és Tököl közötti szennyvíz- és tisztítottszennyvíz-nyomóvezeték megépítését, valamint a tisztított víz dunai bevezetését foglalja magában. A beruházásnak ez a része 588 millió forintba került, kivitelezője a Dinamit Zrt. volt.

Hangsúlyozta: a térség életében és különösen a tulajdonosok – Szigethalom (43 százalék), Tököl (35 százalék) és Halásztelek (22 százalék) – lakosságának mindennapjaiban igen fontos szerepet játszó projekt révén az érintett önkormányzatok jelentős vagyongyarapodást könyvelhetnek el.

Hoffman Pál hozzátette, bár a három városnak együttesen valamivel több mint 70 millió forinttal kellett hozzájárulnia a munkálatokhoz, csak Tököl nettó 620 milliós vagyongyarapodással kalkulálhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.