Megújultak az intenzív koraszülöttosztályok

A Semmelweis Egyetem három klinikáján 294 modern műszert szereztek be.

MTI
2015. 06. 23. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztési program keretében 294 modern műszert szereztek be. Az új, világszínvonalú inkubátorokkal, betegőrző monitorokkal, lélegeztető gépekkel és infúziós pumpákkal ugrásszerűen megnőtt az újszülöttek ellátásának biztonsága és csökkent a komplikációk és károsodások rizikója.

A korszerű digitális technológián alapuló, egymással kompatibilis terápiás és diagnosztikai eszközök alkalmazásával nemcsak az újszülöttek életkilátásai lesznek jobbak, hanem életminőségük is javul, mivel csökkenthető a maradandó egészségkárosodás mértéke és gyakorisága is. A kevésbé megterhelő gyógyítási technikák alkalmazása ahhoz is segítséget nyújt, hogy a szülőket jobban be tudják vonni gyerekük gyógyításába.

A Semmelweis Egyetem két szülészeti és nőgyógyászati klinikáján segítik világra Magyarországon a legtöbb újszülöttet. Az itt és az I. számú Gyermekgyógyászati Klinikán működő koraszülött-intenzív osztályon kezelnek minden negyedik, 1500 grammnál kisebb súllyal született koraszülöttet.

A koraszülés világszerte egyre nagyobb egészségügyi és társadalmi problémát jelent; a jelenlegi megelőzési programok eredménye nem kielégítő. Magyarországon minden tizedik újszülött korábban jön a világra, és sokan közülük életre szóló egészséghátrányt szenvednek emiatt. Ezért a koraszüléssel kapcsolatos egészségkárosodások és hátrányok leküzdésében kitüntetett szerepe van az újszülöttekkel foglalkozó szakembereknek és a megfelelő műszerezettségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.