Mintegy 142 ezer gyerek részesül meleg ételben

Úgy alakítaná át a kormány a rendszert, hogy lehetőség helyett kötelezettség legyen a nyári gyermekétkeztetés.

MTI
2015. 06. 11. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 1500 önkormányzattól 142 ezer gyerek részesül meleg ételben a nyáron a kormány 3 milliárd forint keretösszegű pályázata nyomán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 műsorában.

Czibere Károly hangsúlyozta: a pályázó önkormányzatok száma kétszázzal, a kedvezményezett gyerekek száma pedig 18 ezerrel növekedett az elmúlt évhez képest.

Ugyanakkor a kormány a jövőben úgy kívánja átalakítani a rendszert, hogy az önkormányzatok számára ne pályázati lehetőség, hanem általános kötelezettség legyen a nyári gyermekétkeztetés, annak érdekében, hogy egy gyerek se maradjon meleg étel nélkül – tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: az elsődleges célcsoportot a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekek jelentik; ennek megfelelően a leginkább hátrányos helyzetű települések 80 százaléka részt vesz a programban.

Az államtitkár arról is szólt, hogy a kormányzat egy 400 millió forint keretösszegű pályázati programot hirdetett az önkormányzati szociális ellátó intézmények fejlesztésére. A jelentkező száz önkormányzat közül huszonegy részesülhet a támogatásból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.