A Nébih keddi közleménye szerint az ellenőrzésen a felügyelők a gyártástechnológia teljes folyamatát vizsgálták a termék előállításától a kiszerelésen át a raktározásig.
A szakemberek nem csupán a citromos söritalból vettek mintát, hanem az alapanyagul szolgáló sörből, malátából, gyümölcs sűrítményből és kukoricadarából is. A sörösdoboz és tető összkioldódási vizsgálat eredménye megfelelő volt, valamint az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő anyagokból kioldódó fémek mennyisége is a kimutathatósági határ alatti értéket mutatott.
Melyik a három legkedveltebb citromos sör?
A vizsgálatról bővebben a Nébih termékteszt blogján, a http://szupermenta.blog.hu/ oldalon olvashat.
A citromos söritalként árult termékeket nem tekinthetjük ízesített sörnek, sokkal inkább üdítő és sör keveréke a jó meghatározás,nevezhetjük sörkeveréknek, sörmixnek, sörtartalmú italnak vagy söritalnak.
Az ellenőrök vizsgálták a gyártmánylapnak – azaz a termék specifikációnak – való megfelelőséget, amely során nem volt kifogásolható termék. Izotóparány vizsgálat alapján megállapították, hogy a megengedett mennyiségnél nagyobb mértékű pótanyag felhasználás nem történt, és valamennyi esetben megfelelően tüntették fel a pótanyagokat.
A kedveltségi vizsgálatokon a tesztelők 15 hazai, valamint egy Ausztriában forgalmazott citromos söritalt kóstoltak vakon, köztük egy-egy termék üveges és dobozos változatát is.